kuva 1

Paviljonki 2

Located in Jokiniemi, Vantaa, a former research institute was transformed into six beautiful, well thought out and naturally ventilated apartments. The Pavillion, originally built in 1909 and designed by H.R. Helin, served for example as the office of future Finnish president Lauri Relander. During the renovation the light pink facade, original windows and doors and beautiful staircase were carefully restored. Bricks from demolished interior walls were reused in the bottom level common lounge. Each apartment has a greenhouse of their own in the garden - a memory of the building's past as a research facility.

Year

2020

Location

Vantaa

Apartments

6

Area

913 m²

Design team

Pauli Siponen
Erno Laakso
Heini Kilmer

Photographs

Ville Vappula
Photography

Collaborators

kuva 2
kuva 3
kuva 4
kuva 5
kuva 6
kuva 7
kuva 8
kuva 9
kuva 10
kuva 11
kuva 12
kuva 13
kuva 14
kuva 15
kuva 16
kuva 17
kuva 18
kuva 19
kuva 20