top of page

Apartments

2

Harmaalaakson Hopea

Vuosi

2023

Sijainti

Espoo

Pinta-ala

192 m²

Valokuvat

Atte Aaltonen

Suunnittelijat

Meri Murto
Iida Siponmaa

Asunnot

2

CLT-paritalo Espooseen

Uudelle pientaloalueelle Espoon Harmaalaaksoon rakennetussa kaksikerroksisessa ja kellarillisessa massiivipuutalossa on kaksi avaraa ja valoisaa asuntoa, jotka sijaitsevat rinteisellä tontilla vähän limittäin. A-asunto sijaitsee alarinteen puolella B-asunnon upotessa kellarikerroksen osalta rinteeseen.

Molemmissa asunnoissa on kolme pohjoisen puolelle sijoitettua makuuhuonetta, keskikerroksen 5,5 m korkea ruokailu- ja oleskelutila sekä sauna- ja kodinhoitotilat. Korkeiden olohuoneiden suuret, osin clt -runkoon upotetut ikkunat avautuvat lounaaseen mahdollistaen hyvät ja valoisat näkymät. Molempiin asuntoihin on esteetön sisäänkäynti lounaasta, kellarikerroksesta, jossa sijaitsevat kodinhoitotilat ja B -asunnon saunaosasto. Lisäksi kellarin tasolla on paljon säilytystilaa sekä työtila, jota on mahdollista käyttää asuntojen yhteistilana. Yhteisen piha-alueen lisäksi molemmilla asunnoilla on myös hallintaoikeus omiin piha-alueisiin. Pääsisäänkäynnit sijaitsevat pohjoisen puolella keskikerroksessa, josta avautuvat avarat näkymät ympäröivään maisemaan. Ylimpien kerrosten makuuhuoneista näkymät ovat vieläkin avarammat.

Rakennusmateriaalina kivirakenteista kellaria lukuun ottamatta on ristiinliimattu clt -massiivipuulevy, joka mahdollistaa asuntoihin terveellisen ja puhtaan sisäilman. Puu on jätetty suurelta osin asunnoissa näkyväksi pintamateriaaliksi ja vaalea kuultokäsittely antaa puun ominaispiirteiden näkyä niin seinissä, katoissa ja sisäportaassakin. Julkisivuverhouksena ja parvekkeiden kaidemateriaalina on pääosin vaaleaksi maalattu puupaneeli tai -rimoitus.

Sisätiloissa kiintokalusteiden ja porraskaiteiden musta sävy yhdistettynä kuultovaalealla käsiteltyihin puupintoihin luovat tiloihin kontrastisen mutta rauhallisen tunnelman.

bottom of page