top of page

Ryhmärakennuttaminen, CASE Olarin Toivo

Asunto Oy Espoon Olarin Toivo on ryhmärakennuttamiskohde, jonka rakennuttivat kolme nuorta perhettä. Toivon tavoitteina oli olla yhteisöllinen, ekologinen ja ainutlaatuinen. Rakennuttajaryhmän co-design-hengessä tekemät yhteiset päätökset näkyvät rakennuksen kaikissa ominaisuuksissa.



Rakennuksessa on neljä keskenään hyvin erilaista asuntoa, yhteinen puusauna oleskelutiloineen sekä varasto. Rakennus rajaa L:n muotoisena lämpimän lounaaseen avautuvan yhteiskäyttöisen sisäpihan, jolla on grilli- ja leikkipaikat sekä autokatoksen päälle nouseva pulkkamäki. Toivo on sovitettu rinteeseen niin, että asuntojen 1. kerroksen sisäänkäynnit ovat ylärinteestä ja kellaritason sisäänkäynnit yhteispihalta.



Sisäpihan puolen julkisivut ovat lämpimän keltaisen sävyistä kuusipaneelia ja pohjoisen ja idän puolen julkisivut ovat puhtaaksi muurattua harmaata tiiltä, jonka päälle peltikate osin taittuu. Tässä rakennuksessa Avarruksen suunnittelijat ovat päässeet kokeilemaan lukuisia erityisiä detaljeja ja tilaratkaisuja, joita ei ole ennen sovellettu, mutta jotka saattavat silloin tällöin näkyä uusissa kohteissa.



​​

Olarin Toivo tuottaa itse lämpöenergiaa maalämpöpumpulla ja tulisijoilla sekä sähköenergiaa aurinkopaneeleilla, jotka on yhtenä Suomen ensimmäisenä taloyhtiönä kytketty asuntojen sähköverkkoihin yhtiön takamittarointijärjestelmän avulla.

Comments


bottom of page