top of page

Case Sauna N: Sisustus- ja arkkitehtuuripalvelut saman katon alta
Sauna N on erinomainen esimerkki siitä, kuinka huikeaan lopputulokseen voidaan päästä, kun kohteen arkkitehti ja sisustusarkkitehti työskentelevät tiiviissä yhteistyössä. Avarruksen kautta asiakas voi tilata sekä arkkitehtuuri- että sisustussuunnitelmat, jolloin tiivis yhteistyö on mahdollista.


Sauna N:n arkkitehti Meri Murto kuvaa läheisen yhteistyön etuja seuraavasti: "Yhteistyön alkaessa jo varhaisessa suunnitteluvaiheessa saadaan sisustus ja arkkitehtuuri sovitettua parhaiten yhteen. Voimme keskustella materiaalivalinnoista, toivotusta tyylistä, tilaajan toiveista ja toivotusta lopputuloksesta. Yhteiset palaverit myös asiakkaan kanssa ovat tärkeitä, sillä tilaajan toiveet ja näkemykset luovat puitteet niin arkkitehdin kuin sisustusarkkitehdinkin työlle."
Sisustusarkkitehti Heini Kilmer jatkaa: "Työskentelemme toimistolla Merin kanssa lähes vieretysten, joten meillä on mahdollisuus kysyä ja ehdottaa matalalla kynnyksellä. Tämä näkyy työn tuloksessa, usein detalijitasolle saakka. Tunnemme toistemme työskentelytavat, joten konsultoimme toisiamme ja jaamme työtehtäviä tehokkaasti aikaa säästäen. Päällekkäisyyksiä ei tule, ja suunnittelurajat ovat selvät. Yhdessä ideat hioutuvat timantiksi. Molempien asiantuntevuus ja vahvuudet näkyvät valmiiden tilojen toiminnallisuudessa ja ilmeessä. Kokonaisvaikutelma on harmoninen ja hyvinvointia lisäävä."


Sauna N on 2020 valmistunut 65 neliön yksityinen hirsirakenteinen pihasauna Helsingissä. Rakennuksessa on oleskelutila, jossa rentoudutaan, pelataan lautapelejä ja katsotaan elokuvia. Samasta tilasta löytyy suomalaisesta liuskekivestä rakennettu arkkitehdin suunnittelema takka. Tunnelmallinen puuportaikko johtaa parvelle, jonka reunaa koristaa uniikki puinen kaide. Parvella on viihtyisä makuutila kahdelle. Sisäkaton akustiset puurimaelementit luovat tunnelmaa niin parvelle kuin oleskelutilaankin. Sauna-osasto on tummanpuhuva. Saunan kauniit kaarevat lauteet muodostuvat massiivipuupölkyistä. Kohteen irtokalusteet on valittu pääosin laadukkaiden puuhuonekalujen valikoimasta, joissa on vahva materiaalin tuntu. Puu eri sävyissään on voimakkaasti läsnä niin rakennuksen ulko- kuin sisäpinnoissakin, myös useissa sisävalaisimissa. Keittiö- ja wc-tila sulautuvat kokonaisuuteen luontevasti. Laaja terassialue oleskelualueineen, näyttävine liuskekivitakkoineen ja Drop-altaineen on sateelta suojassa. Saunarakennukselle sopivaa perinnerakentamisen luonnetta

Sauna N:lle antaa sen koko kattopinnalle ulottuva ekologinen viherkatto.


Comments


bottom of page