top of page
KOHTI KESTÄVÄÄ RAKENTAMISTA
CASE KEHITTYVÄ KERROSTALO

Avarrus Arkkitehdit suunnittelee painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettua massiivitiilikerrostaloa Oulunkylään.

kuva 1

Massiivitiilestä rakentuva painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettu moderni asuinkerrostalo rakennetaan Oulunkylään Käskynhaltijantielle. Hanke on osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa. Kestävä kerrostalo on Avarruksen kärkihanke.

Hankkeessa tutkitaan massiivitiilirakentamisen ja painovoimaisen ilmanvaihdon mahdollisuuksia nykypäivänä. Samalla tutkitaan valittujen rakenne- ja ilmanvaihtoratkaisujen vaikutusta arkkitehtuuriin.

Tavoitteena on saada aikaiseksi sekä energiatehokas että kestävä, terveellinen ja asukkaille viihtyisä koti.

Hankkeen esikuvia ovat kahden kiven massiivimuuratut tiilirakennukset. Tällä tekniikalla rakennetut talot, kuten töölöläiset 30-luvun tiilitalot ja Tuusulan lottakoti kuluttavat tutkitusti vähän energiaa.

kuva 2

Tutkimuksellinen ote on huomioitu kokonaisvaltaisesti rakennuksen suunnittelussa. Hankkeesta tehdään havainnolliset raportit hankkeen valmistuttua ja noin kaksi vuotta sisäänmuutosta. Raportissa arvioidaan tehtyjen teknisten ratkaisujen toimivuutta rakentajan, suunnittelijan ja asukkaan kannalta. Lisäksi rakennuksen sisäilman laatua sekä energiankulutusta kartoitetaan sisäänmuuton jälkeen.

kuva 3

kuva 4

kuva 5

kuva 6

kuva 7

kuva 8

kuva 9

Päivitetty 28.11.2019
Avarrus Arkkitehdit

bottom of page