top of page
avarrus_logo_basic.png
avarruslab_logo_lowres.png
KOHTI KESTÄVÄÄ RAKENTAMISTA
 
CASE KEHITTYVÄ KERROSTALO

Avarrus Arkkitehdit suunnittelee painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettua massiivitiilikerrostaloa Oulunkylään. 

1913_Kestävä_Kerrostalo_L11024_1.png

Massiivitiilestä rakentuva painovoimaisella ilmanvaihdolla varustettu moderni asuinkerrostalo rakennetaan Oulunkylään Käskynhaltijantielle. Hanke on osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa. Kestävä kerrostalo on Avarruksen kärkihanke.

 

Hankkeessa tutkitaan massiivitiilirakentamisen ja painovoimaisen ilmanvaihdon mahdollisuuksia nykypäivänä. Samalla tutkitaan valittujen rakenne- ja ilmanvaihtoratkaisujen vaikutusta arkkitehtuuriin.

Tavoitteena on saada aikaiseksi sekä energiatehokas että kestävä, terveellinen ja asukkaille viihtyisä koti.

 

Hankkeen esikuvia ovat kahden kiven massiivimuuratut tiilirakennukset. Tällä tekniikalla rakennetut talot, kuten töölöläiset 30-luvun tiilitalot ja Tuusulan lottakoti kuluttavat tutkitusti vähän energiaa.

1913_Kestävä_Kerrostalo_L11024_2.png

Tutkimuksellinen ote on huomioitu kokonaisvaltaisesti rakennuksen suunnittelussa. Hankkeesta tehdään havainnolliset raportit hankkeen valmistuttua ja noin kaksi vuotta sisäänmuutosta. Raportissa arvioidaan tehtyjen teknisten ratkaisujen toimivuutta rakentajan, suunnittelijan ja asukkaan kannalta. Lisäksi rakennuksen sisäilman laatua sekä energiankulutusta kartoitetaan sisäänmuuton jälkeen.

Päivitetty 28.11.2019 Avarrus Arkkitehdit

Avarrus Arkkitehdit Oy / Architects LTD | Punavuorenkatu 1, FI-00120 HELSINKI 

Office tel. 050 305 6435 | mail@avarrus.fi | Y-tunnus 2172875-4

Verkkolaskutus Maventa Oy | OVT-tunnus 003721728754

bottom of page